Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τουριστικά Γραφεία: Στα 5.000 ευρώ η εγγυητική επιστολή


- Αναγγελία λειτουργίας και μέσω Ε.Κ.Ε. (ΚΕΠ), σε 15 μέρες απάντηση από την αρμόδια Υπηρεσία

Εάν δεν κάνουμε λάθος και το διαβάζουμε σωστά, στην ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Εσωτερικών), Εργασίας και Τουρισμου, με την οποία τροποποιείται αντίστοιχη ΚΥΑ του 2011, έχουμε μία σημαντική εξέλιξη για τα τουριστικά γραφεία. Σύμφωνα...

...με την απόφαση, το ύψος της εγγυητικής επιστολής που είνει υποχρεωμένα να καταθέτουν τα τουριστικά γραφεία για τη λειτουργία τους, μειώνεται στις 5.000 ευρώ, από τις περίπου 11.700 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Μάλιστα προβλέπεται ότι τουριστικά γραφεία που λειτουργούν κατά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης, θα πρέπει να υποβάλουν την εγγυητική επιστολή σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ οι εγγυητικές που έχουν, ήδη, κατατεθεί επιστρέφονται με την κατάθεση της νέας εγγυητικής.
Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης τροποποιήσεις στον τρόπο κατάθεσης των δικαιολογητικών για την “αναγγελία λειτουργίας τουριστικού γραφείου”, διαδικασία που μπορεί να διεκπεραιώνεται πλέον και μέσω των ΕΚΕ και ηλεκτρονικά, πέραν των ΠΥΤ του ΕΟΤ ενώ ορίζεται ότι αν σε διάστημα 15 ημερών, η Αρμόδια Διοικητική Αρχή, δεν επιτρέψει τη λειτουργία του τουριστικού γραφείου ή δεν εκδόσει τη βεβαίωση “συνδρομής των νομίων προυποθέσεων”, τότε το τουριστικό γραφείο λειτουργεί ελεύθερα χωρίς άλλη ειδοποίηση ή ενέργεια του ενδιαφερόμενου.
Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για δύο ΚΥΑ, καθώς λίγες μέρες μετά την πρώτη εκδόθηκε και δεύτερη που τροποποίησε τα προβλεπόμενα για το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να αποφανθεί η Διοικητική Αρχή (ήταν 30 μέρες, έγινε 15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου