Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συναντήσεις Ν. Καραχάλιου- Γερμανών tour operators: Θετικός ο αντίκτυπος (να υπήρχαν και λεφτά, ακόμα καλύτερα...)


Μπορεί να παρακολουθούμε Θεσσαλονίκη, έχουμε, όμως “μάτια και αυτιά” και στα όσα έγιναν στη Γερμανία, στην περιοδεία- “αστραπή”  του Ν. Καραχάλιου, για συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators. Το πρώτο και σημαντικότερο που μάθαμε είναι η επίτευξη του αυτονόητου:...

...οι tour operators εκφράστηκαν πολύ θετικά για το γεγονός ότι αξιωματούχος της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού της Ελλάδας ήρθε να τους συναντήσει Νοέμβριο μήνα και δεν περίμενε την... ITB!
Στην ατζέντα του Γενικού, πέραν των γνωστών ζητημάτων, υπήρχε κυρίως μία προσπάθεια ενίσχυσης της κίνησης για την Αθήνα (και τη Θεσσαλονίκη), κοινώς ήθελε να διερευνήσει τις δυνατότητες να ενταχθεί η Αθήνα σε περισσότερα από τα προγράμματά τους. 
Προσπάθεια που, όπως μαθαίνουμε, συναντά δυσκολίες, καθώς ορισμένοι tour operators “διστάζουν” ακόμα να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον προορισμό, μολονότι αναγνωρίζουν ότι θα υπάρξει σημαντική δυναμική.
Κατά τα άλλα, κύριο θέμα από την πλευρά τους, οι προθέσεις της Ελλάδας ως προς την υλοποίηση νέων προγραμμάτων συν-διαφήμισης. Κάτι που απαιτεί φυσικά πόρους. Και εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.
Γενικά, πάντως, ο αντίκτυπος της επίσκεψης και των συναντήσεων υπήρξε θετικός.
Και θεμελιώθηκε και μία βάση καλύτερης συνεννόησης.
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου