Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

GL events: Ήθελαν Helexpo, (ξανα)βλέπουν... Αθήνα


Αφού με την περίπτωση της Ηelexpo φαίνεται να μην βρίσκουν άκρη, στρέφονται ξανά... νότια, οι Γάλλοι. Χρόνια προσπαθεί ο γαλλικός όμιλος GL events να διεισδύσει στην ελληνική αγορά εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων. Και χρόνια τώρα, είτε συναντάει κλειστές πόρτες...
 
...κυβερνητική αδιαφορία, ολιγωρία, έλλειψη οργάνωσης ή άλλου είδους “ασθένειες” του ελληνικού δημοσίου, είτε βρίσκεται ενώπιον καταστάσεων σύνθετων καταστάσεων και αδιεξόδων.
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ο γαλλικός πολυεθνικός όμιλος βρισκόταν σε συζητήσεις για συμμετοχή του ή στρατηγική συμφωνά με τη Helexpo και τους εκθεσιακούς και συνεδριακούς της χώρους. Συζητήσεις, μάλιστα για τις οποίας είχαν ενημερωθεί οι εκάστοτε υπουργοί Ανάπτυξης και λοιποί κυβερνητικοί αρμόδιοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Γάλλοι συζητούσαν από μακροχρόνια εκμίσθωση των χώρων έως και μετοχική συμμετοχή, αρχικά γύρω στο 30% του φορέα αλλά σύμφωνα με ορισμένες πλευρές “έβλεπαν” έως και το 49%!
Αλλά φευ! Ακόμα στην αναμονή ενώ όλο το εξαγγελθέν σχέδιο συγχώνευσης ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ, τους φαίνεται μάλλον ως ακατανόητος γρίφος.
Έλα όμως που ο ιδιωτικός τομέας -για την ακρίβεια, μέρος αυτού - καραδοκεί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλευρά Κοπελούζου εντείνει την “πολιορκία” των Γάλλων για συμφωνία συνεργασίας, πιθανότατα μέσω του Metropolitan Expo, του υπερσύγχρονου τεράστιου εκθεσιακού κέντρου - και συνεδριακού εσχάτως - στον χώρο του Αεροδρομίου Αθηνών.
Να θυμίσουμε ότι η GL events είχε εμπλακεί, ως ενδιαφερόμενος και σε όλες τις φάσεις των ατυχησάντων διαγωνισμών και προσπαθειών μετατροπής του Tae Kwo Do σε Συνεδριακό, αλλά τελικά έφευγαν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, για να μην πούμε “τρέχοντας”...
Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου