Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Πακετοποίηση ακινήτων με... επτάστερα Ξενία, ιαματικές και εκτάσεις για γκολφ


Όπως ήταν αναμενόμενο, στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, τα τουριστικά ακίνητα αρχίζουν και αποκτούν δεσπόζουσα θέση. Η λογική της “πακετοποίησης” μπαίνει ξανά στο προσκήνιο, για Ξενία, ιαματικές, γήπεδα γκολφ. Και επ’ αυτού...

...μπορεί οι πρώτες αντιδράσεις για όσους παρακολουθούν την περιπετειώδη προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων τουριστικής περιουσίας στα οποία αναφέρονται τα σχέδια αυτά, να βρίθουν επιφυλάξεων και σκεπτικισμού.
Πόσα χρόνια... “αξιοποιούνται” αυτά τα έρμα τα Ξενία - κατά μόνας ή σε “πακέτο”, ιδέα που πρώτη φορά συναντήσαμε πριν από περίπου 14 χρόνια - και πόσο καιρό υπογραμμίζεται πανταχόθεν, ότι από πλευράς θεσμικού πλαισίου και νομιμότητας λειτουργίας σχεδόν όλες οι ιαματικές πηγές είναι “στον αέρα”;
Όσο για τις μεγάλες εκτάσεις, οι φάκελοι με τις δικαστικές διεκδικήσεις, τις προσφυγές και τα νομικά προβλήματα γεμίζουν δωμάτια ολόκληρα!
Για να μην μιλήσουμε για τη συστηματική δαιμονοποίηση, επί χρόνια ολόκληρα, κάθε προσπάθειας δημιουργίας γηπέδων γκολφ...
Η διαφορά αυτήν τη φορά είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει τα δημοσιονομικά και θεσμικά εφόδια να καταστήσει πιο ελκυστικά τα περισσότερα από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. 
Όπως έχουμε ξανασχολιάσει, το πλαίσιο αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων παρέμβασης του Ταμείου, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Πολιτείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα, το σχέδιο προβλέπει: 
  • Τη δημιουργία πακέτου 6 – 10 ξενοδοχείων «Ξενία», με στόχο να παραχωρηθεί σε διαχειριστή υπερπολυτελών τουριστικών συγκροτημάτων, “επτά αστέρων” (sic).
  • Την ενοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας σε πακέτα (ανά δύο ή τρία ιαματικά λουτρά) και η παραχώρησή τους σε ιδιώτες.
  • Τη δημιουργία ενός – δύο παγκόσμιων προορισμών, όπως ενός παγκοσμίου κέντρου Surf στο Πρασσονήσι της Ρόδου (αυτό είναι πράγματι εντελώς "φρέσκο").
  • Τη δημιουργία δύο ομάδων ακινήτων για κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών μαζί με γήπεδο γκολφ μέσω της ενοποίησης δέκα εκτάσεων.

Στα χαρτιά και στη θεωρία, καλό φαίνεται.
Να το δούμε και στην πράξη.
Ένα σχετικό θέμα, εδώ .

1 σχόλιο: