Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διασύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουρισμού: επί πολιτικού τάπητος το χρόνιο ζητούμενο


- Το "ελληνικό πρωϊνό του ΞΕΕ μπορεί να
γίνει σημείο αναφοράς στις διεθνείς εκθέσεις

H διασύνδεση του ελληνικού τουρισμού με την εγχώρια αγροτική παραγωγή, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την περιφερειακή ανάπτυξη, ήταν το “εύρημα” στο οποίο στηρίχθηκε η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού στην πρώτη...
...μέρα της Philoxenia.
Παράδειγμα αυτής της πτυχής, το πρόγραμμα “ελληνικό πρωινό” που υλοποιεί και χρηματοδοτεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και στο οποίο έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 50 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα.
Κατά την άποψή μας, αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ενταχθεί στις συμμετοχές του ΕΟΤ στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις - σε όσες θα εξακολουθήσει να πηγαίνει ο ΕΟΤ, δηλαδή, μετά τις επικείμενες περικοπές στο πρόγραμμα των εκθέσεων- και να αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς στα περίπτερα του Οργανισμού αλλά και εκτός αυτών.
Γενικώς, η υπουργός Όλγα ανέδειξε αυτή τη διάσταση χθες, της διασύνδεσης των ελληνικών αγροτικών προίόντων με την τουριστική δραστηριότητα και φυσικά, με την κατανάλωση.
Όπως είπε, τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η μεσογειακή διατροφή, η γεωργία που παντρεύεται με τη γαστρονομία, αποτελούν για τη χώρα μας σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε άμεσα. 
“Η σύζευξη του τουριστικού προϊόντος και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, η καθιέρωση θεσμών που θα την ενισχύσουν, η προώθηση της τοπικής κουζίνας, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις περιφερειακές οικονομίες και να δώσει νέα δυναμική στην αγροτική παραγωγή», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ενδιαφέρουσα πτυχή και οπτική αν και έχει κάποιες δυσκολίες στην υλοποίηση, κυρίως λόγω των γνωστών προβλημάτων μεταξύ παραγωγών, μεσαζόντων και διανομής στην αγορά, που καθιστούν το κόστος ορισμένων προιόντων, μάλλον απαγορευτικό για πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.
Είναι καλό, όμως, να υπάρχει πολιτική βούληση αυτό το επί χρόνια “όραμα” και ζητούμενο να βρει τον δρόμο της εφαρμογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου