Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μ. Ανατολή: Υπάρχει και ένας "τρελός" στο "χωριό" του Τουρισμού που προειδοποιεί...


Με μικρή έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το παρελθόν, υπάρχει κάποιος στο σχήμα διοίκησης του τομέα Τουρισμού, που όχι απλώς παρακολουθεί τις πρόσφατες ανησυχητικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά, ήδη, κρούει τον κώδωνα...

...του “κινδύνου” στην πολιτική ηγεσία, για τις πιθανές επιπτώσεις μίας γενίκευσης της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς!
Την ώρα που όλοι οι αναλυτές περιμένουν κλιμάκωση, πια, της υπόθεσης Συρία, στην οποία εμπλέκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις και τα κέντρα αποφάσεων του πλανήτη, οι κινήσεις του Ισραήλ σηματοδοτούν έναρξη μίας σειράς εξελίξεων που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν.
Οι επιπτώσεις στον τουρισμό μπορεί να είναι σοβαρές, σοβαρότερες κάθε άλλης πολεμικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη γειτονιά μας. Και όσο αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εμείς είμαστε “μακριά”, η πλειονότητα του Δυτικού κόσμου, δεν μας βλέπει έτσι.
Το πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, κάποιοι γείτονες και μη, θα μπουν πάρα πολύ δυνατά στο επικοινωνιακό παιχνίδι της διεκδίκησης των μετακινούμενων μεριδίων τουριστικού ρεύματος ή της προάσπισης των υφιστάμενων.
Ο ανταγωνισμος θα είναι οξύτατος. Και δυστυχώς η χώρα μας, θα βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση χωρίς τις δυνάμεις που θα χρειάζονται για την αντιμετώπισή της.
Μαθαίνουμε ότι όλη αυτή η διάσταση έχει ήδη αναδειχθεί και αναλυθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.
Το να χαραχθεί μία στρατηγική από τώρα, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.  
Ελπίζουμε ότι ο “τρελός του χωριού”, θα εισακουστεί. Και μάλιστα αμέσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου