Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Άδεια ειδικής παραμονής για αγοραστές και επενδυτές τουριστικής κατοικίας


Έχοντας πάντα στο μυαλό μας την απλοϊκή σκέψη “έπρεπε να φθάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να προχωρήσουν κάποια πράγματα”, μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει ειδική άδεια παραμονής για όσους...

...ξένους πολίτες επενδύσουν σε τουριστική κατοικία στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες διίστανται. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η ειδική άδεια θα αφορά αγορά κατοικίας ύψους άνω των 300.000 ευρώ, αλλά άλλες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αφορά αλλοδαπούς επενδυτές που θα δραστηριοποιηθούν σε επενδύσεις σε real estate ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ.
Κατά την άποψή μας, το μεν δεύτερο είναι εξωπραγματικό και θα αφορά πολύ μικρό αριθμό ατόμων το δε πρώτο, είναι πιο ρεαλιστικό αλλά και πάλι περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των πιθανών ενδιαφερόμενων.
Η Ισπανία έχει προσδιορίσει το σχετικό ποσό στις 160.000 ευρώ και απορούμε γιατί δεν κάνουμε και εμείς το ίδιο, σε ένα αντίστοιχο επίπεδο, μεταξύ 160.000 και 200.000 ευρώ.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει και μία κλίμακα, που να περιλαμβάνει εκτός της ειδικής άδειας παραμονής και visa 90 ημερών ή παρόμοιες διευκολύνσεις.
Λεπτομέρειες και περισσότερες προυποθέσεις, θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου