Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συμφωνία για King George: Υπάρχει και συμβολισμός...


-Και ολίγες ακόμα λεπτομέρειες για τη συμφωνία

Πέραν της επιχειρηματικής διάστασης, η συμφωνία Eurobank- Λάμψα για το King George - παρεμπιπτόντως, η ανάρτησή μας έπεσε λίγο σαν “βόμβα” στη χθεσινή ειδησεογραφία...- έχει και έναν ειδικό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αφορά...

...μία σημαντική επιχειρηματική κίνηση στην “καρδιά” της περιοχής της Αθήνας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη, κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων πολύ δύσκολων χρόνων.
Το μήνυμα και προς τα διεθνή media, είναι σαφές.
Κατά τα λοιπά, συμπληρώνουμε σήμερα, ότι η συμφωνία προβλέπει εκμίσθωση της μονάδας για δέκα χρόνια με δύο επεκτάσεις από πέντε χρόνια έκαστη - συνολικά 20 έτη - με μίσθωμα που έχει ως βάση τις 700.000 ευρώ, αλλά προβλέπει δύο ακόμα παραμέτρους, μία σε σχέση με τον τζίρο του King George και μία σε σχέση με τον τζίρο και των δύο ξενοδοχείων μαζί.
Σύνθετος λίγο ο υπολογισμός, αλλά αυτή η πτυχή, δηλαδή η αξιολόγηση του ετήσιου τιμήματος ήταν και ο λόγος που η συμφωνία καθυστέρησε κάποιες μέρες.
Σύμφωνα με κάποιες άλλες πλευρές, ήταν, όμως, ακριβώς και ο λόγος που τελικά σφραγίστηκε με συμφωνία το ενδιαφέρον της πλευράς Λασκαρίδη.
Κάποια σημαντικά νεότερα ίσως έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και σε σχέση με άλλο “εμβληματικό” ξενοδοχειακό ακίνητο της Αθήνας. 
Και δεν εννοούμε τον Αστέρα, που, ούτως ή άλλως, έχει πάρει το δρόμο του.
'Εχουμε επισημάνει, σε "ανύποπτο" χρόνο, ότι οι σοβαρές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες, αλλάζουν τα δεδομένα ως προς την αξιοποίηση ακινήτων που υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν εκτός των χαρτοφυλακίων τους...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου