Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΤ: Αναστάτωση από τη ρύθμιση περι διαθεσιμότητας


Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί (και) στον ΕΟΤ μεταξύ των υπαλλήλων που «αναγνωρίζουν» τον εαυτό τους στις περιπτώσεις των δημοσίων υπαλλήλων που αυτομάτως πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με...

...τα όσα ορίζει ο σχετικός Νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ χθες απεστάλη και σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι αποκλειστικά των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων και δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ψάχνοντας λίγο το θέμα, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι "κλειδί" της όλης υπόθεσης είναι το αν ο σχετικός αριθμός των υπαλλήλων που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ξεπερνά ή όχι το 25% του συνόλου των εργαζομένων αυτών των κατηγοριών και ειδικοτήτων του Οργανισμού, προϋπόθεση από την οποία εξαρτάται το αν ο ΕΟΤ εμπίπτει, τελικά, στη σχετική ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία πρώτη εκτίμηση  των υπηρεσιών του Οργανισμού είναι ότι δεν εμπίπτει στη ρύθμιση.
Αναμένεται, ωστόσο, μία σαφής, επίσημη απάντηση-διευκρίνηση από χείλη αρμοδίων. Διότι πέραν του ανθρώπινου στοιχείου, αν περιλαμβάνονται και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Οργανισμού στη ρύθμιση, τότε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη λειτουργία του, θα είναι μεγάλο.
Αντιστοίχως -παρά την απίστευτη ιστορία που έγινε με την παράγραφο που αφορά στην αυτοδίκαιη αργία των «επίορκων» και υπό κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και για την οποία θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση αργότερα - δεν φαίνεται να προκύπτει θέμα και για τους υπαλλήλους του Οργανισμού που έχουν εμπλακεί στις υποθέσεις οι οποίες προέκυψαν από τα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προ διετίας.
Απομένει και αυτό προς διευκρίνηση, πάντως...

2 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι όλοι - και για τις δύο περιπτώσεις - ψάχνονται και ψάχνονται γιατί μεταξύ του Νόμου και της Εγκυκλίου που ερμηνεύει τον Νόμο, υπάρχει μεγάλη απόσταση.
    Φοβάμαι ότι θα έχουμε ιστορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο ΕΟΤ είναι εκτός διαδικασίας. Ωστόσο, όλοι αναμένουν μία επίσημη διευκρίνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή