Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Χερσονήσου: "Did you Know" και άλλα που... we didn't know


- Στην 3η φάση ο Δορυφόρος Λογαριασμός

Τους παρακολουθούμε καιρό τώρα -αρχικώς για άλλους λόγους...- αλλά στον ορυμαγδό της καθημερινότητας δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε κάποια αναφορά. Στο Δήμο Χερσονήσου, στην Κρήτη, γίνεται μία εξαιρετική και εξόχως επιστημονική δουλειά, ίσως και πρωτοποριακή σε επίπεδο Περιφερειακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατ’ αρχάς, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει...

...και εργάζονται σοβαρά πάνω στο άλλο μεγάλο “γιοφύρι της Άρτας” του ελληνικού τουρισμού, τους Δορυφόρους Λογαριασμούς (Τι χρήμα είχε ακουμπήσει, πάλι και σε αυτό το project το ΥΠΟΤ-ΕΟΤ προ ετών...). Σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και αξιοποιώντας στοιχεία από τους τοπικούς φορείς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, έχουν, ήδη, αρχίσει και παράγουν αξιόλογη στατιστική και πληροφοριακή υποδομή, μέσω του Εργαστηρίου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών! 
Βρίσκονται, μάλιστα, στην 3η φάση του έργου στην οποία πλέον το Εργαστήριο μαζεύει δεδομένα για προϊόντα από ξενοδοχεία και από προμηθευτές. 
Πέραν του επιστημονικού έργου, όμως, αρχίζουν και αξιοποιούν τα ευρήματα και το υλικό και προς όφελος του τουριστικού επιχειρείν.
Μόλις προ ημερών, ξεκίνησαν μία νέα δράση, στυλ “Did you Know”, η οποία έχει σκοπό να ενημερώσει το κοινό σχετικά με στατιστικά δεδομένα του Δήμου Χερσονήσου. Τα δεδομένα συλλέγονται από την έρευνα που τρέχει το Πανεπιστήμιο Πάτρας για τους Δορυφόρους Λογαριασμούς, διαμορφώνονται σε μορφή teasers και  αναπαράγονται και από τα social media του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου