Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οφειλές ΕΟΤ: Η εκτίμηση για εξόφληση σε δύο δόσεις, παρατείνει την αγωνία...

cent-cent τα μαζεύουν
αλλά δεν βγαίνει
ο λογαριασμός....

Έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, αιματηρές, εξοντωτικές περικοπές και άλλα ωραία προβλέπει το σχέδιο του Προυπολογισμού. Ξεχωρίζουμε τις προβλέψεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες, για την οποία προβλέπεται ότι θα εξαρτηθεί από την...

...πορεία εκταμίευσης των δόσεων.
Γιατί ξεχωρίζουμε αυτό το θέμα; Διότι σε αυτές τις αποπληρωμές ελπίζει και ο ΕΟΤ προκειμένου να καλύψει τις εναπομείνουσες οφειλές του, συνολικού ύψους άνω των 30 εκατ. Ευρώ.
Και φυσικά αυτό που (μας) απασχολεί περισσότερο εν προκειμένω, δεν είναι τόσο οι οφειλές προς τα ελληνικά media και διαφημιστικές εταιρείες, αλλά όσα οφείλονται σε εταιρίες που αυτή τη στιγμή, ο ρόλος τους για τη διαμόρφωση του κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό εν όψει και της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο είναι καθοριστικής σημασίας, όπως tour operators κ.α.
Οι οφειλές στον TUI, για παράδειγμα είχαν φθάσει να ξεπερνούν τα δύο εκατ. ευρώ, θέμα που είχε προκαλέσει εντάσεις και επιθετική στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
Όπως σχολίαζε ευστόχως πλην χαμηλοφώνως, προ ημερών, στέλεχος του τομέα, “αν δεν βρούμε αυτά τα ποσά να εξοφλήσουμε, κανένας δεν θα μας πάρει σοβαρά...”. 
Επί της διαδικασίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οικονομικού επιτελείου, η εξόφληση των οφειλών - από την οποία προσμένει και προσδοκά και ο ΕΟΤ - θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, ύψους 3,5 δισ. ευρώ έκαστη.
Όπως αναφέρεται, η πρώτη δόση θα δοθεί εντός του 2012 και η καταβολή της θα εξαρτηθεί από την πορεία εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων θα αποπληρωθεί εντός του 2013, με βάση τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τον μηχανισμό στήριξης.
Η πλέον πρόσφατη αναλυτική μας ανάρτηση για τις οφειλές του ΕΟΤ, εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου