Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΤ: Μελέτη για τις αγορές, έμφαση στις ποιοτικές προδιαγραφές καταλυμάτων, έναντι των τεχνικών


Αξιόλογος ο απολογισμός δηλώσεων και πληροφοριών του Σαββατοκύριακου. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος έκανε την πρώτη του επίσημη παρέμβαση, μιλώτας στο συνέδριο Capital + Vision, όπου μεταξύ άλλων προανήγγειλε - και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας - ότι ο ΕΟΤ θα διενεργήσει μια...

...συνολική έρευνα για τα χαρακτηριστικά του τουρισμού και τις αναγκαίες τροποποιήσεις στην πολιτική, κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια.
Πέραν της μελέτης αυτής στις αγορές εξωτερικού, για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και για το 2013 στόχος της κυβέρνησης είναι να φτιάξει σωστές υλικές και άυλες υποδομές, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προβολή της χώρας, ενώ απαιτούμενο είναι όλοι οι τουριστικοί φορείς να κινούνται σε μια ενιαία γραμμή.
Να συμπληρώσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, η διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση “Επικοινωνιακού Σχεδίου” του ΕΟΤ που αποκαλύπταμε εδώ, έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί πίστωση της τάξης των 70.000 ευρώ, εξειδικεύεται περαιτέρω και θα αφορά κυρίως τις μεγάλες αγορές προέλευσης τουριστών, όπως η Γερμανία και η Μ. Βρετανία
Στα ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του Γενικού, ήταν και η τοποθέτησή του για την αντιμετώπιση που είχε μόλις ανέλαβε καθήκοντα, “η επιφύλαξη των συνεργατών μου” υπό το πρίσμα του σύντομου της θητείας που έχουν οι επικεφαλής του ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια.
Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος γραμματέας του ΕΟΤ που θα είναι μετακλητός”, είπε χαρακτηριστικά.
Μία ενδιαφέρουσα επισήμανση είχαμε και από τον Πρόεδρο Κ. Ζήκο, ο οποίος σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” (“άτσα ο Πρόεδρος...” όπως αναφώνησε και τουριστικός παράγων) σχετικά με την κατηγοριοποίηση και αξιολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων.
Όπως είπε βασική κατεύθυνση θα είναι να δίνεται βάρος στα ποιοτικά και όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά των καταλυμάτων, κάνοντας λόγο για αναμόρφωση του θεσμικού-νομοθετικού πλαισίου προδιαγραφών ίδρυσης τουριστικών καταλυμάτων και η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και η εντατικοποίηση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου