Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κεφαλονιά: Το πιο "τρελό" στατιστικό της χρονιάς...


Οκ, το είδαμε και αυτό! Ποσοστό αύξησης 10.094,7% στον αριθμό αφίξεων αεροπορικώς από την Ιταλία στην Κεφαλονιά, τον Σεπτέμβριο! Από 19 πέρυσι, ήρθαν 1937 φέτος. Γενικά, ο αριθμός των αφίξεων τον Σεπτέμβριο...

...στο νησί, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και ανέλυσε το kefaloniapress.gr  εμφάνισε συνολική αύξηση της τάξης του 16,14%, με τις μεγαλύτερες αφίξεις σε επίπεδο απόλυτων αριθμών να έρχονται από την Ιταλία και τη Μ. Βρετανία, αύξηση περίπου 9,8%.
Οι αφίξεις από τη Βρετανία ξεπέρασαν τις 20.000, καλλιεργώντας ελπίδες στον τοπικό τουρισμό ότι η πάλαι ποτέ “μεγάλη” βρετανική αγορά, θα επιστρέψει σε επίπεδα σημαντικής τουριστικής ροής.
Στατιστικά και αριθμολογικά, είναι σαφές ότι οι πτήσεις των low cost έκαναν την διαφορά. Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι η εθνική σύνθεση των επιβατών που τις χρησιμοποιούν (αν χρησιμοποιούνται και σε τι βαθμό και από Έλληνες) και ειδικά στην περίπτωση της Ιταλίας, αν η αύξηση που καταγράφεται φέτος ισοσταθμίζεται με την “παραδοσιακή” τουριστική κίνηση των Ιταλών, δια θαλάσσης.
Το ψάχνουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου