Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: First we take Manhattan, then we take... Berlin


Συνέντευξη τύπου την Παρασκευή στην Αθήνα και μετά, αναχώρηση για Βερολίνο για δύο μέρες επαφών και συναντήσεων για την υπουργό Όλγα. Όπου, μεταξύ άλλων, την περιμένει, μαθαίνουμε, ο Ernst Burgbacker, Υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για θέματα Τουρισμού της Γερμανίας αλλά...

...και ο υφυπουργός Εργασίας - και... δεδηλωμένος θαυμαστής της- Χανς Φούχτελ.
Δύο τινά έχουμε να "αποκαλύψουμε". 
Το ένα είναι ότι κατά τη διάρκειας της διήμερης παραμονής της στο Βερολίνο, η υπουργός θα συναντηθεί και με ανώτατα στελέχη των μεγάλων τουριστικών οργανισμών αλλά, πιθανότατα και με τη διοίκηση του DRV, του πανίσχυρου Συνδέσμου Τουρισμού της Γερμανίας.
Το άλλο, είναι ότι περίπου προ μηνός, η Ο. Κεφαλογιάννη είχε στείλει επιστολή στον E. Burgbacker με την οποία του έθετε ευσχήμως και πολιτικά ευπρεπώς, πλην δηκτικά σαφώς, το μείζον ζήτημα της πρακτικής tour operators να περιλαμβάνουν “ρήτρες αλλαγης νομίσματος” στα συμβόλαια που υπογράφουν με τους έλληνες ξενοδόχους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια.
Φαίνεται ότι η επιστολή αυτή είχε πολιτικό "αντίκτυπο" και τώρα, ελπίζουν όλοι ότι το ελληνικό αίτημα να διευθετηθεί αυτή η κατάσταση, θα τύχει και ανταπόκρισης από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι οποίοι, βεβαίως, για να είμαστε και ειλικρινείς, δεν επηρεάζεται εύκολα από πολιτικές παρεμβάσεις.
Τα θέματα προς συζήτηση, πάντως, είναι πολλά και σημαντικά και είναι ίσως θετικό ότι γίνεται μία τέτοια συναντηση, αυτήν την περίοδο.
“Αγκάθι”, φυσικά, παραμένει και το θέμα των οφειλών προς ορισμένους tour operators...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου