Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Έρευνα ΑΒΤΑ: Επιστροφή στα πακέτα το 2012 για τους Βρετανούς


Περιορισμό στον αριθμό των ταξιδιών διακοπών αλλά αύξηση του ποσοστού των οργανωμένων πακέτων διακοπών, δείχνει για φέτος, η μεγάλη ετήσια έρευνα του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων  (ABTA) που παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την έρευνα Consumer Trends Survey 2012, οι Βρετανοί έκαναν κατά μέσο όρο 3,5 ταξίδια διακοπών φέτος, έναντι 3,8 πέρυσι, αλλά το ποσοστό οργανωμένων πακέτων επ’ αυτών των ταξιδιών αυξήθηκε στο 48% από 42% το 2011.
Αυξημένο είναι και το ποσοστό των ταξιδιών που πωλήθηκαν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, σε 27% από 25% πέρυσι, ενώ μείωση κατεγράφη στο ποσοστό των ταξιδιών διακοπών που οι κρατήσεις έγιναν μεμονωμένα από τους καταναλωτές, από 43% το 2011 σε 39%, φέτος.
Σύμφωνα με τους πράκτορες, που βεβαίως έχουν «θέμα» με τις online DYI κρατήσεις, το διαδίκτυο προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές κυρίως ως προς το επίπεδο ασφάλισης των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν, ενώ σύμφωνα με την έρευνα, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορεί να αφιερώσουν συνολικά τουλάχιστον επτά ώρες αναζητώντας και ερευνώντας προορισμούς και άλλες τόσες ώρες ερευνώντας το κόστος της διαμονής τους.
Γενικά, εκτιμάται ότι μία πλήρης έρευνα και πραγματοποίηση κράτησης για ένα ταξίδι διακοπών από έναν μεμονωμένο καταναλωτή μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις εργάσιμες μέρες.
Ωστόσο, από την έρευνα προκύπτει ότι λιγότερο από τους μισούς που ρωτήθηκαν σχετικά, είναι πεπεισμένοι ότι η κράτηση μέσω ταξιδιωτικού γραφείου θα τους εξοικονομήσει χρόνο.
Η ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών, εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση ως προς την επιλογή οργανωμένου πακέτου, με το ποσοστό των συγκεκριμένων καταναλωτών να εκτοξεύθηκε στο 51% από το 36% που ήταν πέρυσι.
Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου