Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

"Σηκώνουν" τα malls οι κινέζοι στο Λονδίνο


Μπορεί η Κίνα να μαζεύει μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εντός των γηπέδων και των σταδίων, οι κινέζοι τουρίστες, όμως αναδεικνύονται μακράν πρωταθλητές κόσμου στις δαπάνες για αγορές στη βρετανική πρωτεύουσα! Σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών τουριστικών υπηρεσιών, οι κινέζοι...

...δαπανούν κατά μέσο όρο πάνω από 200 λίρες ανά αγορά, από την ημέρα της τελετής έναρξης των Αγώνων, ξεπερνώντας κατά πολύ τους δεύτερους πιο... ανοιχτοχέρηδες, τους επισκέπτες από τα Αραβικά Εμιράτα κατά τουλάχιστον 10%!
Η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων είναι απλά ένα παράδειγμα της ολοένα και αυξανόμενης κίνησης κινέζων τουριστών προς το Λονδίνο και τη Μ. Βρετανία, καθώς το 2011 έφθασαν τις 540.000 αφίξεις, από 360.000 το 2010.
Θεαματική είναι και η αύξηση των δαπανών τους, όμως, καθώς μέχρι και τον Απρίλιο, κατεγράφη αύξηση της τάξης του 45%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010!
Ένας από τους λόγους που οι κινέζοι διευκολύνονται και ενθαρρύνονται να ξοδεύουν στο Λονδίνο είναι η εγκατάσταση και λειτουργία στα μεγάλα malls, όπως τα Harrods, τα Selfridges και το Westfield, μηχανημάτων του δικτύου China UnionPay, που προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης μεγαλύτερων ποσών μετρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου