Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οφειλές ΕΟΤ στους μεγαλοεκδότες: Τα λεφτά, πάντως, ήταν πολλά Γιώργο...


Μας αρέσει. Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον - και με κάποια ικανοποίηση, ομολογουμένως - την έμφορτη έμμεσων αποκαλύψεων και διαπιστώσεων “διαμάχη” του ΓΑΠ με τον Σ. Ψυχάρη. Είναι εξόχως αποκαλυπτική για το τι γίνεται, χρόνια τώρα, στη χώρα μας. Απο την πλευρά μας, πάντως, να επισημάνουμε...

...ότι ένα από τα “αγκάθια” της διακυβέρνησης ΓΑΠ με τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ήταν η μη αποπληρωμή των οφειλών που είχε απέναντί τους ο ΕΟΤ.
Όπως μαθαίναμε κατά καιρούς και πιέσεις ασκήθηκαν (και σε υπουργικό επίπεδο αλλά και υψηλότερα) και διαπραγματεύσεις για "συμβιβαστικές εκπτώσεις" δοκιμάστηκαν και "παιχνιδάκια" διάφορα, ανταποδοτικού χαρακτήρα, επιχειρήθηκαν. 
Για την περίπτωση του ΔΟΛ, σύμφωνα με τα αρχεία και τις πληροφορίες μας, οι οφειλές που “παρέλαβε” η κυβέρνηση ΓΑΠ, ήταν γύρω στα 292.000 ευρώ αλλά για τον ΠΗΓΑΣΟ, ξεπερνούσαν το 1,6 εκατ. ευρώ! 
Προσέξτε, αυτά απευθείας στα έντυπα των δύο ομίλων, διότι έμμεσα, μέσω των διαφημιστικών και άλλων εταιριών, οπως π.χ. η περίπτωση της Upset! που είχε media plan άνω των 9,7 εκατ. ευρώ, υπάρχουν και άλλες οφειλές, τόσο προς το MEGA όσο και προς τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά, ένθετα κ.λπ.), όπως άλλωστε σχεδόν προς σχεδόν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και τα βασικά έντυπα πανελλήνιας κυκλοφορίας. 
Έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στο θέμα, για διάφορους λόγους, όπως η απόρριψη από την πάρεδρο ενταλμάτων πληρωμής που επιχειρήθηκε να εξοφληθούν πέρυσι , το πολυσυζητημένο παραπολιτικό της Μάνιας Τεγοπούλου στην “Ελευθεροτυπία” αλλά και τη δική μας γενική και διαχρονική τοποθέτηση, διότι αυτά τα ποσά είναι για τις οφειλές και όχι για όλα όσα έχουν πληρωθεί χρόνια τώρα, βεβαίως.
Αυτά προς το παρόν, αν και κάτι ακούμε περί εξελίξεων, σύντομα, ως προς την αποπληρωμή των περίπου 35 εκατ. ευρώ που απομένουν στις οφειλές του ΕΟΤ, σχεδόν όλα προς ελληνικά ΜΜΕ, κατασκευαστικές εταιρίες (περίπτερα εκθέσεων κ.λ.π) και άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου