Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

“Very good hotel, horrible area»…


-Καταλυτική εμπειρία η σημερινή δημοσιογραφική συνάντηση του ΞΕΕ, παρουσία Γ. Καμίνη...

Κάποιοι είπαν το σκηνικό «σουρεαλιστικό». Εμείς, πάλι το βρήκαμε ρεαλιστικό αν και ασυνήθιστο. Αλλοδαποί και ημεδαποί περαστικοί και γείτονες κοίταγαν απορημένοι το μεσημέρι την περιφραγμένη με... σιδεριά ύψους δύο μέτρων είσοδο του ξενοδοχείου Jason Prime. Το οποίο ενώ είχε κλείσει…

…από τα τέλη Οκτωβρίου, σήμερα, το καλαίσθητο και προσεγμένο lobby του όχι απλώς ήταν ξανά φωτισμένο αλλά είχε και ένα μακρύ τραπέζι στρωμένο για γεύμα.
Στη μία πλευρά του, οι πρόεδροι του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης, της ΠΟΞ και της ΕΞΑΑ Γ. Ρέτσος, δίπλα τους... ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Α. Δούρος και παραδίπλα τους άλλα μέλη των προεδρείων του Επιμελητηρίου και της Ένωσης και αρκετοί δημοσιογράφοι.
Αν μη τι άλλο, η καθιερωμένη, πριν την περίοδο των γιορτών, δημοσιογραφική συνάντηση του ΞΕΕ ήταν η πλέον ασυνήθιστη όλων όσων, τουλάχιστον έχουμε ζήσει εμείς, από τότε που θυμόμαστε και καλύπτουμε τέτοιες εκδηλώσεις.
Υπήρξε, όμως, μακράν και η πιο άμεση και ισχυρή ως προς την εμπέδωση των μηνυμάτων που ήθελε να περάσει. Παρά τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ή να εκληφθεί ως "επικοινωναικό εύρημα".
 Διότι όλοι όσοι συμμετείχαν, δημοσιογράφοι και μη, βίωσαν τη σύνδεση αυτών που ακούνε εδώ και πολύ καιρό από τους ξενοδόχους για τα συμβαίνοντα στο κέντρο της Αθήνας με την ωμή πραγματικότητα, που σε περιοχές όπως αυτή, είναι η καθημερινότητα.
Καθημερινότητα, βεβαίως, που έχει αποτυπωθεί και σε διεθνές επίπεδο, πέρα από τον μικρόκοσμό μας στην Αθήνα. Τα σχόλια για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο Tripadvisor, από πελάτες του ξενοδοχείου από Αγγλία, Ολλανδία, Σερβία κοκ λες και είναι γραμμένα με μία φωνή:
«Very good hotel, horrible area»!
Και είναι πασιφανές και εύλογο ότι το horrible area, για έναν ξένο επισκέπτη που έχει τη συνήθεια να ερευνά τον προορισμό του και το σημείο διαμονής του, επιβάλλεται εύκολα του very good hotel. Και οδηγεί σε έλλειψη πελατών, σε καθίζηση πληροτήτων, σε οικονομική "ασφυξία" που επιφέρει λειτουργικό "θάνατο"...  
Το μεγάλο κέρδος της σημερινής συνάντησης για τους δημοσιογράφους, κυρίως, ήταν ότι απέκτησαν μία σημαντική εμπειρία για το αντικείμενο του ρεπορτάζ τους. Διότι σήμερα πληροφορηθήκαμε και ότι τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει είναι πια 18 και ο αριθμός «20» είναι πια ορατός στον ορίζοντα.
Δέκα οκτώ ξενοδοχεία, σημαίνει 18 γειτονιές. Σημαίνει 18 παρόμοιες ή ανάλογες ιστορίες. Και εκεί μένουμε.
Τα υπόλοιπα του ρεπορτάζ, σε επόμενη ανάρτηση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου