Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Tor Air: Αφαίρεση άδειας από τις σουηδικές αρχές!

Οι σουηδικές αρχές αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας charter χαμηλού κόστους Tor Air, η οποία πραγματοποιούσε πτήσεις κυρίως προς ελληνικούς προορισμούς από το Gatwick, Manchester και Birmingham. Σύμφωνα…


…με δημοσιεύματα μερίδας του βρετανικού τύπου η αφαίρεση της άδειας επιβλήθηκε καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η εταιρεία είχε αρχίσει πτήσεις το 2008, φέτος διέθετε τρία αεροσκάφη Boeing 737 και διαφήμιζε φθηνές πτήσεις προς Ηράκλειο, Κέρκυρα, Ρόδο, Καλαμάτα, Κεφαλονιά, Κω, Σκιάθο, Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Σάμο, από τα τρία βρετανικά αεροδρόμια καθώς και προς τη Στοκχόλμη.
Επιπρόσθετα πετούσε προς Λάρνακα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σουηδία, εκτελούσε πτήσεις charter και από Σουηδία προς Ιράκ.
Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των επιβατών που διακινούσε η εταιρεία - η οποία στη Μ. Βρετανία αντιπροσωπευόταν από το γραφείο Meridian Aviation - ούτε και πόσοι επιβάτες είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις για αυτό το διάστημα.
Στο site της εταιρείας δεν υπάρχει κάτι που να καταμαρτυρεί τις εξελίξεις και να δίνει πληροφορίες ή να ενημερώνει τους πελάτες της, αρκετοί από τους οποίους ειδοποιήθηκαν με email για ακύρωση της πτήσης τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της Tor Air συνδέονται με τους πρώην ιδιοκτήτες του XL Group, ο οποίος είχε πτωχεύσει το φθινόπωρο του 2008, προκαλώντας έντονες αναταράξεις στη βρετανική αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου