Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Thomas Cook: 'Εμφαση στο on line, "κόβει" 500 ξενοδοχεία για το 2012!


- Πέραν των αναμενόμενων περικοπών σε γραφεία, αεροπλάνα και συμμετοχές

Διαβάσαμε με πολλή προσοχή το απίστευτο κατεβατό των δεν ξέρουμε και εμείς πόσων σελίδων με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και των σχεδίων και προθέσεων του Thomas Cook σήμερα. Θέλαμε δεν θέλαμε, γιατί εκ πείρας ξέρουμε ότι σε τέτοια κείμενα όλο και κάτι βρίσκει κανείς. Κατ’ αρχάς...
...τα απολύτως βασικά και στοιχειώδη:
Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το κλείσιμο 200 υποκαταστημάτων του στη Βρετανία μέαα στην ερχόμενη διετία, στο πλαίσιο επιχειρηματικού σχεδίου με στόχο τη μείωση του χρέους και την τόνωση της κερδοφορίας του κατά 110 εκατ. στερλίνες ετησίως. 
Η είδηση για τα λουκέτα, 125 περισσότερα  από ό,τι αρχικώς ο tour operator είχε κοινοποιήσει, έπεται της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του για τη χρήση που τερμάτισε τον Σεπτέμβριο, βάσει των οποίων οι απώλειες ανήλθαν στα 398 εκατ. στερλίνες (616 εκ. Δολ). 
Κατώτερα των αναμενόμενων ήταν και τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας που μειώθηκαν στα 304 εκατ. στερλίνες.
Πράγματι, θα περιορίσει σε 31 από 45 τα αεροσκάφη του.
Σκοπεύει να ενισχύσει σημαντικά το ηλεκτρονικό δικτυο διανομής του, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα site του, ούτως ώστε να αυξήσει το ποσοστό κρατήσων που γίνονται μέσω αυτών από 25% σήμερα σε 40% με 50%!
Ωστόσο, αυτό που μας τράβηξε το ενδιαφέρον είναι μία παράγραφος στο... “κατεβατό”, η οποία αναφέρεται στην αναθεώρηση της στρατηγικής προώθησης του προιόντος του στον τομέα των βασικών πακέτων διακοπών.
Εκεί, λοιπόν, ο Thomas Cook ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να αποκλείσει, για την περίοδο του 2012, περί τα 500 ξενοδοχεία που κρίνεται ότι δεν επιτυγχάνουν τους στόχους, από το σύνολο των 2.200 ξενοδοχείων με τα οποία συνεργάστηκε φέτος, από την αγορά της Μ. Βρετανίας. Δεν διευκρινίζεται, φυσικά, ποια είναι αυτά τα ξενοδοχεία και σε ποιούς προορισμούς.
Στόχος είναι, όμως, να να περιοριστεί το χαρτοφυλάκιο των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων σε 1.500 εντός της επομενης τριετίας, με σκοπό να επικεντρωθούν οι πελάτες σε λιγότερα, καλύτερα ως προς τις υπηρεσίες και πολύ πιο αποδοτικά ξενοδοχεία.
Και όταν ο Thomas Cook αναφέρει ως “πιο αποδοτικά”, εννοεί ένα προσδοκόμενο περιθώριο κέρδους κοντά στις 25 λίρες από τις 18 λίρες που, κατά μέσο όρο, ισχύει σήμερα...
Αυτά προς το παρόν και όποιος θέλει να... τα “δει όλα”, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου