Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδριακός Τουρισμός: Προτάσεις για αναστροφή κλίματος...

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δέσμη προτάσεων για την επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο διεθνή συνεδριακό χάρτη με αξιώσεις αλλά και για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των ξένων οργανισμών και οργανωτών συνεδρίων κατέθεσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου του HAPCO, o…



 
…πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας.
Προτάσεις που προέρχονται από την καθημερινή τριβή με την καθημερινότητα του εγχειρήματος να προβάλλεις και να προωθείς την Αθήνα ως συνεδριακό προορισμό, στη χειρότερη τριετία της σύγχρονης ιστορίας της, από άποψη συμβάντων, εξελίξεων και αρνητικής δημοσιότητας, ασχέτως του αν οι προτάσεις αυτές αν υιοθετηθούν ποτέ από την Πολιτεία και ανταποκριθεί και η εγχώρια συνεδριακή αγορά, μετά βεβαιότητας θα δώσουν μία άλλη πνοή στη θέση της Ελλάδας, σε εθνικό επίπεδο πια, στη διεθνή συνεδριακή αγορά.
Οι προτάσεις είναι:
  • Σύνταξη λίστας χώρων ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος οι οποίοι θα μπορούν να διατίθενται, με διαδικασίες αδειών και εγκρίσεων "fast track", προς φιλοξενία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων.
  • Να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί με την ανάλογη ποσόστωση στα τουριστικά πακέτα διαμονής που κατατάσσονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, το "πακέτο" Daily Delegate Rate.
  • Συμφωνία για έναν τρόπο αξιόπιστης, κατανοητής και διαρκούς ενημέρωσης των ξένων πελατών ως προς το φορολογικό καθεστώς στη χώρα, τις διαδικασίες για το ΦΠΑ κοκ. Χρειάζεται ένας “οδηγός φορολογικής επιβίωσης” στο ελληνικό Δημόσιο για το ξένο επενδυτή καθώς το φορολογικό μας σύστημα αλλάζει σχεδόν σε ετήσια βάση.
  • Να ξεκινήσει το 2012 πρόγραμμα fam trips αποκλειστικά οργανωτών MICE και decision makers Associations και Corporate στους βασικούς συνεδριακούς προορισμούς της χώρας και να υπάρξει πρόβλεψη από τον ΕΟΤ για ένταξή τους στα προγράμματα Φιλοξενίας (fam trips) που σχεδιάζει για την περίοδο 2012- 2013.
Ωστόσο, όπως μας πληροφορούν συνεργάτες μας, όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου δεν τοποθετήθηκαν επί αυτών, ούτε έδειξαν να τις επικροτούν ή να έχουν ενστάσεις ή κάποιου άλλου είδους σχολιασμό επί αυτών.
Μάλιστα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου