Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Νομοσχέδιο ΥΠΠΟΤ: Ανοίγεται στην "αγορά" ο ΕΟΤ!


- Μπορεί να δέχεται χορηγίες και συμμετοχές εκτός του να συμμετέχει και ο ίδιος σε προγράμματα προβολής και δημοσίων σχέσεων
- Επιστρέφουν στον Οργανισμό τα Γραφεία Εξωτερικού
- Στις Περιφέρειες 83 ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ, διαχείρισης ΕΤΑ

Όπως αναμενόταν τις τελευταίες μέρες, κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νομου “Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και άλλες διατάξεις” το οποίο οπως γράφουμε εδώ και καιρό έχει αρκετά σημαντικά σημεία για τον ΕΟΤ, τα Γραφεία Εξωτερικού, την ΕΤΑ, τις Ιαματικές πηγές κ.α. Σύμφωνα...

...με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, κατ΄αρχάς τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ επιστρέφουν στον Οργανισμό, καθώς καταργούνται οι προηγούμενες διατάξεις που τα μεταβίβαζαν στο τότε υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, διαδικασία που είχε προκαλέσει πλείστα όσα προβλήματα και καθε χρόνο έπρεπε να ανανεώνεται η προθεσμία ένταξής τους στη Γενική Γραμματεία.
  • Παράλληλα, επιχειρείται μία βελτίωση ως προς την κατηγοριοποίηση και ομαδοποίηση των αγορών ως προς τις έδρες ευθύνης των Γραφείων, προστίθενται και νέες αγορές που δεν υπήρχαν και προσδιορίζονται οι διαδικασίες και οι προυποθέσεις στελέχωσης και πρόσληψης επιτόπιου προσωπικού - άλλο μεγάλο “γιοφύρι της Άρτας” και αυτό. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η δυνατότητα πρόσληψης επιτόπιου προσωπικού δύο κατηγοριών, ως προς τα βασικά στελέχη που η πρόσληψη μπορεί να έχει διάρκεια για δύο συν δύο χρόνια, αλλά και έκτακτο προσωπικό με συμβάσεις έως έξι μήνες ανά χρόνο. 

  • Πολύ σημαντική και καινοτόμο - αρκεί να μην ανοίξει την όρεξη και διάφορα... “παράθυρα” ξανά σε γνωστούς και μη επιτήδειους - θεωρούμε τη διάταξη που επιτρέπει στον ΕΟΤ να μπορεί να συμμετέχει ο ίδιος ή και να δέχεται συμμετοχές και συμφωνίες για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων προβολής, δημοσίων σχέσεων διαφήμισης, εκδηλώσεων κ.λπ.
  • Όπως σας είχαμε αποκαλύψει, επίσης, στα site του, ο ΕΟΤ θα μπορεί να παραχωρεί με ή άνευ ανταλλάγματος ψηφιακό χώρο και βάσει συμφωνιών, απευθείας ή κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επιλογής των πλέον συμφερουσών για τον Οργανισμό.
  • Πολύ απλά ο ΕΟΤ, αν υιοθετηθούν αυτές οι διατάξεις, θα μπορεί να αξιοποιεί τις διαδικτυακές πλατφόρμες του για χορηγίες ή διαφημιστικά προγράμματα ελληνικών ή ξένων φυσικών ή νομικών προσώπων!

  • Άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι με το άρθρο 38 μεταβιβάζονται στις Περιφέρειες 83 ακίνητα κυριότητας του ΕΟΤ και διαχείρισης της ΕΤΑ!
  • Τέλος, παρατείνεται μέχρι τέλος του 2012 η δυνατότητα λειτουργίας των ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων υπό την προυπόθεση ότι θα καταθέσουν στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΤ ορισμένα πιστοποιητικά.

Αυτά προς το παρόν, έχουμε εντοπίσει και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, συνεχίζουμε το διάβασμα και επανερχόμαστε...
Το σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου