Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης σε ρόλο Αϊ Βασίλη: "(απο)πληρώστε τις επιχειρήσεις"!


Χριστουγεννιάτικο “δώρο” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για σειρά επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και ξενοδοχειακές και τουριστικές: Όλες οι υποχρεώσεις της Περιφέρειας για ενισχύσεις επενδύσεων που είχαν υπαχθεί...

...στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου θα διευθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου!
Όπως έγινε γνωστό μόλις χθες, εγκρίθηκε και εκταμιεύεται ποσό 17 εκατ. ευρώ από το  υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ακριβώς για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων του Αναπτυξιακού Νόμου 3239/04.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. ο Π. Τατούλης έδωσε εντολή στις αρμοδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες με στόχο να γίνουν οι αποπληρωμές.
Θυμίζουμε ότι οι καθυστερούμενες επιδοτήσεις - στις περισσότερες περιπτώσεις για επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί από καιρού - καθώς και οι επιστροφές ΦΠΑ είναι αυτή τη στιγμή, δύο από τις κυριότερες αιτίες της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.
Θυμίζουμε επίσης ότι οι οφειλές του ελληνικού Δημοσίου φθάνουν πια τα 6,7 δισ. ευρώ και όπως είχαμε επισημάνει εδώ θα πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2012...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου