Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρμοδιότητες υφυπουργών: Περισσότερος Τουρισμός για τον "νέο", αλλά και ο... "παλιός είναι αλλιώς"

Habemus υφυπουργούς με αρμοδιότητες! Στα χαρτιά τουλάχιστον – και αυτό αποτελεί και… καινοτόμο δράση για τα δεδομένα του ΥΠΠΟΤ – καθώς, όπως μάθαμε, ύστερα από αρκετές μέρες διεργασιών, ζυμώσεων και «ανταλλαγής απόψεων», για να το θέσουμε κομψά… 

…υπεγράφη ό,τι έπρεπε να υπογραφεί, με κυριότερο, κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμο και του αρμόδιου υπουργού Π. Γερουλάνου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις οποίες μαζεύουμε μία-μία μέρες τώρα, υπάρχουν δύο επίπεδα. Το επίσημο και θεσμικό και το "ανεπίσημο":
"Γιώργο μου..."
Στο επίσημο θεσμικό, ο ένας Καππαδόκης, ο εκ Κεφαλληνίας καταγόμενος, αναλαμβάνει, στον Τουρισμό, σε επίπεδο υπουργείου, τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Ανάπτυξης καθώς και τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων (από τη Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης) 
Από τον τομέα του Πολιτισμού τις αρχαιότητες, δηλαδή τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων πλην μίας Διεύθυνσης (νομίζουμε την Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών) καθώς  και τα Μουσεία (Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων).
Του ανατίθεται, ακόμη, μία διεύθυνση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ήσσονος σημασίας, όμως.
Στο "προφορικό" ανεπίσημο επίπεδο, όπου και συνεχίζονται οι συζητήσεις, εξ όσων γνωρίζουμε είχε ζητήσει και τον ΟΤΕΚ και τη διαδικασία σύστασης μικτού φορέα με τον ΣΕΤΕ.
Ο έτερος Καππαδόκης, ο εκ Δωδεκανήσου, αναλαμβάνει από τον τομέα Πολιτισμού, τις σύγχρονες μορφές πολιτισμού και τεχνών, σχεδόν ολόκληρο τον τομέα Αθλητισμού και σε επίπεδο Γενικής Γραμματείας Τουρισμού τη Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης, πλην των Διεθνών Σχέσεων.
"Πέτρο μου..."
Επ' αυτού, όπως μάθαμε, πέραν των ζητημάτων "καθημερινότητας", αναλαμβάνει τα της Συνθήκης Schengen θέματα (τουτέστιν ό,τι έχει να κάνει με τη visa) και τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
Διεκδίκησε ακόμη, τον θρησκευτικό τουρισμό και τις Διεθνείς Εκθέσεις.
Το πρώτο, φαίνεται να του βγαίνει. Ως προς το δεύτερο, ήρθε, όπως μάθαμε μήνυμα από το γραφείο του υπουργού και προς τους δύο, ότι αυτός θα ορίζει ποιος θα εκπροσωπεί την πολιτική ηγεσία στο Εξωτερικό, είτε αυτή η εκπροσώπηση αφορά στις Διεθνείς εκθέσεις, στα διεθνή fora (π.χ. ΠΟΤ, WTTC κ.λπ.) είτε στη συνεργασία με τους tour operators και άλλους παράγοντες των διεθνώ αγορών.
Έτσι είχε η εικόνα μέχρι και χθες το βράδυ που κάναμε το τελευταίο ρεπορτάζ. Αναμένουμε τα επίσημα "μαντάτα" αλλά και τις τελικές διευθετήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου