Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΕΟΤ: Στις 40 οι εγκεκριμένες εκθέσεις του 2012 και βλέπουμε...


-Και ολίγα νεότερα περί προϋπολογισμών...

“Βράχο- βράχο τον καημό μου”, λέγει το γνωστό και δημοφιλές άσμα. “Μήνα-μήνα τις εκθέσεις”, λένε και στον ΕΟΤ, τελευταία. Όπου, μετά την έγκριση των πιστώσεων για τις οκτώ εκθέσεις του Ιανουαρίου, προχθές εγκρίθηκε και η συμμετοχή σε άλλες 32 εκθέσεις... 

...του πρώτου εξαμήνου του 2012.
Το οποίο σημαίνει ότι μόλις προκύψουν και οι απαραίτητες υπογραφές και από ΥΠΠΟΤ μεριά, τότε ο ΕΟΤ θα μπορέσει πλέον να ανακοινώσει και επισήμως τη συμμετοχή του και να είναι σε θέση να προγραμματίσουν και τις κινήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι προορισμοί και οι τουριστικές επιχειρήσεις.
Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή, όμως, είναι άλλο. Είναι ο τρόπος που εξασφαλίστηκαν αυτές οι πιστώσεις, οι οποίες προέρχονται από αναμορφώσεις του υφιστάμενου προυπολογισμού του ΕΟΤ και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση του Οργανισμού στις συσκέψεις των τελευταίων ημερών, δεν θα βαρύνουν περαιτέρω τον νέο προυπολογισμό
Και για να βάλουμε και την υπόθεση του νέου προυπολογισμού, του 2012, σε μία πιο ορθή βάση (διότι φιλότιμος η προσπάθεια πληροφόρησης που έκανε ο φίλος μας ο Χρήμας σε φίλιο blog, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα), το αρχικό σχέδιο προυπολογισμού του ΕΟΤ, προ καιρού, θα έμπλεκε με το ΥΠΟΙΚ και φυσικά δεν θα είχε καμία τύχη, εάν προέκυπτε οποιαδήποτε αύξηση του συνόλου (και όχι ως προς αυξημένα κονδύλια προβολής ή όποιου άλλου κωδικού), καθώς το σχετικό ενημερωτικό (εγκύκλιος) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ήταν σαφές, ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο: μεταβολές σε σύγκριση με πέρυσι, μόνον στα... ίδια ή προς τα κάτω!
Ο προυπολογισμός διαφήμισης και προβολής, παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά:
πρώτον, αυτό δεν ήταν κάτι που έφθασε στο ΥΠΟΙΚ για να εγκριθεί ή όχι, καθώς η έγκριση των προυπολογισμών πλέον και η τελική κατανομή των κονδυλίων, είναι ευθύνη του αρμόδιου υπουργού!
δεύτερονη παρήγορος διαφορά εν προκειμένω, είναι ότι αν ισχύει πως οι πιστώσεις των εκθέσεων έχουν διασφαλιστεί, ήδη και με δεδομένο ότι τα λειτουργικά έξοδα των Γραφείων Εξωτερικού είναι σαφώς λιγότερα για το 2012, τότε θεωρητικά και λογιστικά, τουλάχιστον, θα υπάρχουν περισσότερα κονδύλια διαθέσιμα για διαφήμιση.
Μόλις χθες, άλλωστε, δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία, η επιχορήγηση του ΕΟΤ από τον Τακτικό Προυπολογισμό μέσω της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, ορίστηκε σε 17,480 εκατ. ευρώ. Δεν έχουμε δει ακόμη τι προβλέπεται από το ΠΔΕ.
Σημαντική λεπτομέρεια, ελαφρώς σχετική: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το αίτημα για την έγκριση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 42 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλών παρελθόντων ετών - το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, βεβαίως είναι σε ελληνικά media - δεν έχει απαντηθεί ακόμα από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε κάθε περίπτωση, έχουν απόλυτο δίκηο όσοι υποστηρίζουν - και εξανίστανται- ότι τα προβλεπόμενα κονδύλια για προβολή θα είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αδικαιολόγητα περιορισμένα και υποδεέστερα των αναγκών και των απαιτήσεων του τουρισμού.
Ο οποίος φέτος φέρνει, άμεσα, πάνω από 10,5 δισ. ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου