Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Χρέη ΕΟΤ: Βρήκαμε τη... διακομματική τροπολογία που δεν συζητήθηκε ποτέ!


Βρε, μια ατυχία! Δεν προκαμαν να κάνουν πράξη την πολυσυζητημένη... «συναίνεση»! Και μάλιστα επί φλέγοντος, πολιτικά, ζητήματος, όπως τα χρέη του ΕΟΤ! Στο «παρά πέντε», δεν πέρασε τροπολογία στη Βουλή από τρεις βουλευτές, τους...

...κ.κ. Κ. Μαρκόπουλο, Γ. Κοντογιάννη και Ν. Τσούκαλη, Ν. Δ., Δημοκρατικής Συμμαχίας και Δημοκρατικής Αριστεράς, αντίστοιχα, σχετικά με την αποπληρωμή οφειλών παλαιότερων ετών του ΕΟΤ προς τρίτους, «από ανάθεση σε αυτούς υπηρεσιών, προμηθειών ή έργων που αφορούν κυρίως εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ», που δεν καθίσταται δυνατή η εξόφληση τους λόγω των προβλέψεων του Π.Δ. 113/2010, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, την περασμένη Δεύτερα 6 Ιουνίου, αλλά κρίθηκε «εκπρόθεσμη».
Έχει όμως πολύ ενδιαφέρον, πιστεύουμε (και για αυτό και την βρήκαμε) τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για την ημερομηνία που κατατέθηκε καθώς, φυσικά και για τους βουλευτές που την πρότειναν.
Στην τροπολογία, εν ολίγοις προτείνεται η αποπληρωμή των συγκεκριμένων και για την ακρίβεια... εντελώς συγκεκριμένων οφειλών, καθώς η αιτιολογική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά σε «συμβάσεις που εκτελέστηκαν από τους τρίτους και παρελήφθη το αντικείμενο τους από τον ΕΟΤ, σε κάποιες περιπτώσεις διαφοροποιημένο σε σχέση με την αρχική ανάθεση κατόπιν συναίνεσης των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΤ και για τις οποίες δεν υπογράφηκε τροποποιητική σύμβασης...».
Το δε δεύτερο άρθρο της τροπολογίας, ήταν μια «οριζόντια» ρύθμιση για κάθε δαπάνη για σύμβαση που έχει εκτελεστεί «με οποιονδήποτε τρόπο» και έχει παραληφθεί από τον ΕΟΤ να θεωρείται «ότι εξοφλείται νόμιμα». Πολύ... φιλόδοξη και γενναιόδωρη διατύπωση, δηλαδή.
Η τροπολογία κατατέθηκε μία μέρα πριν γίνει γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου απέστειλε στη Βουλή τη δικογραφία για τον ΕΟΤ και τις δαπάνες της Περιόδου κατά την οποία ήταν υπουργοί ο Α. Σπηλιωτόπουλος και ο Κ. Μαρκόπουλος.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον η κίνηση αυτή. Και μάλλον, της αποκάλυψης μας θα ακολουθήσουν πολλές συνέχειες.
Ειδικά από τη στιγμή που, όπως έχουμε αποκαλύψει πολλές φορές, από τις υπολειπόμενες  όφειλες του ΕΟΤ που κυμαίνονται κάπου μεταξύ 35-40 εκατ. Ευρώ, σχεδόν όλες αφορούν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ελληνικές εταιρίες από τον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας.
Μεταξύ αυτών και μεγάλα media και εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία φυσικά, πιέζουν ασφυκτικά για την αποπληρωμή τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου